Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säger Tvarnö (S) om bortröstningen av Löfven: "Kan inte ha en så hög svansföring"

Hnerik Tvarnö (S) är kritisk till riksdagspartiernas höga svansföring. Efter statsministeromröstningen hoppas han nu på att partierna ska kunna sätta sig ner och samtala.

Att Stefan Löfven skulle röstas ner som statsminister var inte oväntat. Det menar kommunalråd Henrik Tvarnö (S).

– Om man ställer till det så som rikspartierna har gjort blir det här enda lösningen. Då får vi hoppas att det var ett steg som resulterar i att det faktiskt blir en lösning. I stället för att hålla på och kasta skit på varandra bör man tillsammans sätta sig ner och hitta en lösning som är bra för Sverige och dess medborgare, säger han.

Tvarnö menar att det bästa för landet vore ett blocköverskridande samarbete, då det även är vad resultatet av valet pekar mot.

– Enligt valresultat vill Sverige ha lite av varje och då bör vi bestämma efter det. Jag har sagt det innan, man kan inte ha en så hög svansföring, till och med i de frågor man är överens om är man osams i, säger han och tar upp frågan om mer resurser till polisen som exempel.

– Nu får man sätta sig ner klokt och fråga sig vad man ska göra för att utveckla hela Sverige.