Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Försjön fungera som reservvattentäkt – bolag informerar allmänheten

Arbetet med att göra Försjön till reservvattentäkt i Eksjö kommun går framåt. På tisdag kväll bjuder Eksjö Energi in föreningar och allmänhet till ett informationsmöte för att informera om projektet.

På senare år har Eksjö kommun drabbats av flera torrperioder, och som ett led i att stärka upp beredskapen för det vill Eksjö Energi i framtiden använda Förjön som reservvattentäkt.

– Eftersom vi haft några torrår har vi blivit medvetna om hur sårbara vi är. Därför är det viktigt att trygga vattenförsörjningen och komplettera med ytterligare ett upptagningsområde, förklarar Torbjörn Johansson, VA-chef på Eksjö Energi.

Bolaget har gjort flera undersökningar av vattnet och sjön och vill nu redovisa vad man kommit fram till och hur man tänker att allt ska fungera. Därför anordnar man på tisdag kväll en informationsträff i Betelkyrkan i Hult dit både allmänheten och lokala föreningar bjudits in.

”Ett bra tillfälle”

– Det är ett bra tillfälle om man vill bli informerad kring hur vi tänker och hur vi vill gå vidare, så att man inte kommer efteråt sen och säger att man inte fått någon information. Man kanske har frågor om hur sjön eller en fastighet påverkas, och så kan vi få med oss kloka synpunkter att fundera på, säger Johansson.

Eksjö Energis målsättning är att komma igång med arbetet under nästa år.