Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samling i gamla kapellet

Många besökare väntas till Anderstorp när kapellet och den gamla skolan blir loppismarknad och kafé för en helg. – En del kommer båda dagarna för att de tycker fikat är så gott, säger Evy Carlsson.

Det är tredje året i rad som Elimförsamlingen anordnar sommarloppis i kapellet i Anderstorp. Tidigare somrar har loppmarknaden och kaféet i skolhuset varit mycket välbesökta.

– Det har varit väldigt uppskattat, säger Lilian Johansson.

– Många har frågat om vi ska göra det igen. Det är ju så mysigt att sitta här inne och fika, säger Helen Sonerlid.

Elimförsamlingen har ett tjugotal aktiva medlemmar. Vintertid håller de till i sockenstugan vid kyrkan i Bredestad, på somrarna är de i det gamla kapellet i Anderstorp, några kilometer öster om Aneby.

Nu är kapellet fyllt av saker och ting som ska prissättas till fredagen. Allt har skänkts av människor i bygden.

– Vi trodde aldrig att det skulle bli så mycket.

Skolsal från förr

Husen i Anderstorp uppfördes i slutet av 1800-talet och skolan hade elever fram till 40-talet. I skolsalen har mycket bevarats från förr, allt från katedern och skolbänkarna till svarta tavlan och skolaffischer.

Till helgen utlovas hembakat fikabröd i skolsalen. Församlingsmedlemmarna har bakat många olika sorter kakor och våfflor. Om vädret tillåter kommer gästerna att kunna sitta utomhus och fika på skolgården.

Pengarna från loppmarknaden i kapellet skänks till Samhjälp. Förtjänsten från fiket går till församlingens arbete.

Loppis och kafé i Anderstorp håller öppet kl 11-15, fredag och lördag.