Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schur på väg bort - ”Vi har en tung tid framför oss”

Schur packaging systems AB i Eksjö kan inom kort komma att flytta hela sin verksamhet till Danmark. Det är en önskan från företagets ägare, men ännu är förhandlingarna inte avslutade.

Schur har varit en del av Eksjö i flera decennier men inom några månader kan det vara slut. Ägarna, Schur International A/S, har nämligen gett företagets lokale vd Niklas Grandin i uppdrag att undersöka möjligheterna att flytta hela verksamheten till Danmark. Senast i april vill man att det ska vara klart.

– Förhandlingarna pågår just nu så än så länge har vi inte så mycket information att gå ut med. Ingenting är klart och avslutat än men det finns en avsikt hos ägarna att flytta verksamheten, säger Grandin.

Personalen informerad

Redan innan semestern i år drabbades företaget i Eksjö av ett annat bakslag då man varslade omkring 15 tjänster och i nuläget har man omkring 35 tjänster kvar.

– Vi informerade personalen om ägarnas planer i måndags och det hela är givetvis väldigt olyckligt, både för de anställda och för kommunen som förlorar arbetstillfällen. Jag och många med mig har vuxit upp inom det här företaget. Vi har en tung tid framför oss och ju längre processen går desto mer verkligt kommer det här att bli, säger Grandin.

– För egen del och från Schurs sida är det dock av yttersta vikt att vi sköter det här på ett korrekt och schysst sätt där personalen sätts i främsta rummet. I slutändan hoppas jag att alla kommer ut med huvudet uppåt och fötterna neråt.

En förändrad marknad

Anledningen till flyttplanerna och de tidigare organisationsförändringarna är en förändrad marknad.

– Skälen är egentligen ganska uppenbara. Marknaden vi verkar inom finns inte kvar i den form som den tidigare gjort. Dagstidningsindustrin är under hård press och det mesta sker digitalt i dag vilket avspeglas i våra möjligheter att göra affärer. Det här är något som har skett över tid trots att vi i många år arbetat aktivt för att motverka det.