""

I början av december fick många av Sverigedemokraternas medlemmar i Jönköpingsdistriktet ovanstående sms, som alltså avslutas med nazisthälsningen hell seger, en direktöversättning av sieg heil.

Jag vet inte hur många som fått det, men jag känner knappt honom och alla jag frågat har fått det så jag antar att det är ett massutskick, säger en person.

Meddelandet är skickat från en 26-årig man som förekommer flitigt i polisens belastningsregister.

2009 döms han för våld mot tjänsteman samt misshandel efter att ha sparkat med full kraft mot skrevet på en polisman och spräckt ögonbrynet på en 14-årig pojke med invandrarbakgrund. Pojken som aldrig träffat mannen tidigare berättar i förhör att mannen frågade honom om en cigarett. När han svarade att han inte hade någon blev han upptryckt mot en vägg och fick en knytnäve i ansiktet.

På våren 2009 är 26-åringen i Stadsparken tillsammans med ett gäng "som skrek rasistiska uttryck som sieg heil och white power". Händelsen beskrivs i en dom från Jönköpings tingsrätt.

Gänget går fram till några invandrarungdomar som sitter och grillar. 26-åringen slår en av ungdomarna med en påk i bakhuvudet. Han faller till marken. Samtidigt som flera andra personer i gänget sparkar på den liggande killen ger sig 26-åringen på killens kusin med flera knytnävslag mot huvud och kropp. Under hela misshandeln skriker 26-åringen rasistiska glåpord.

Göta hovrätt bedömer misshandeln som ett hatbrott.

I september 2009 slår 26-åringen en för honom okänd man oprovocerat och hårt i bakhuvudet. När polisen griper 26-åringen gör han våldsamt motstånd och kallar poliserna för "judesvin".

En av poliserna hotas till livet flera gånger; 26-åringen säger att han känner igen polisen och att han ska få honom att "sitta på sina bara knän och be om nåd" samt skära halsen av honom.

2011 döms 26-åringen till tio månaders fängelse efter att ha hotat en man med ett avsågat hagelgevär.

2012 döms han för dopingbrott, brott mot knivlagen och förgripelse mot tjänsteman efter att ha spottat en arrestvakt i ansiktet och kallat henne för hora.

Den 1 maj 2013 hamnade Jönköping i fokus när nazistiska Svenskarnas parti marscherade på gatorna.

200 demonstranter från Svenskarnas parti möts av motdemonstranter och den soliga vårdagen liknade stundtals en krigsskådeplats; fem personer skadades, varav tre fick föras till sjukhus. 28 personer omhändertogs för störande allmän ordning.

Svenskarnas parti marscherade under parrollen: "Sverige säljs ut" och budskapet var att endast "rena" svenskar ska få bo i landet. Många av deltagarna hade rest långt för att delta i demonstrationen – några av demonstranterna kom från Jönköping, bland annat den våldsdömda 26-åringen.

Jönköpings stadspark 3 december 2016.

Runt restaurang Stugan vimlar det av julbordsgäster; längre in i parken är det mörkt, tyst och nästan öde. Temperaturen ligger någon grad under noll och frosten lyser vit på de vissna eklöven.

När JP närmar sig ett vindskydd i närheten av lekplatsen syns skenet från en eld; en handfull grupp män sitter eller står runt eldstaden. Då och då höjer någon rösten, lyfter en bägare.

En av de män som hörsammat inbjudan från 26-åringen är Per Svenhall. Han har tidigare suttit i regionfullmäktige för Sverigedemokraterna. Efter att ha bitit en annan person i armen och . Han sitter dock kvar i .

Det är inte bara löftet om en grillkväll i advent som har lockat regionpolitikern och de andra männen ut i kylan – det är också där för att höra 26-åringens "tankar och idéer kring hur de ska kunna för den nationella kampen framåt".

Är det någon av dem som reagerat över inbjudans avslutning? En avslutning som hälsar segern över nationalsocialismens fiender.

2012 skrev Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ett brev till alla förtroendevalda. Där fastslog han att det råder "nolltoleransen mot extremister, rättshaverister och rasister" i partiet.

I Sverigedemokraternas etiska riktlinjer står det att det finns sammanhang som inte är lämpliga att förekomma i. Medlemmarna ska vara restriktiva med vilka de väljer att ha kontakt med eller är vän med i sociala medier; de ska alltid vara uppmärksamma på vilka sidor de registrerar sig på och länkar till.

Så hur kommer det sig att Sverigedemokrater bjuds in och i viss mån nappar på en inbjudan till en politisk grillkväll av en person som har en bakgrund inom den rasideologiska vit makt-rörelsen?

Sedan 2014 är 26-åringen aktiv inom Sverigedemokraterna. Källor inom partiet beskriver hur han är en flitig deltagare på partiets möten. Enligt uppgift är han också känd inom partiet för att vara en av de flitigaste medlemmarna när det handlar om att dela ut flygblad.

Han är den trognaste medlemmen som gör allt hästjobb, säger en källa.

Fotarbetet tycks uppskattas av Jönköpingsdistriktet. I maj 2016 får 26-åringen tillsammans med 16 andra medlemmar från Jönköpingsdistriktet åka till Bryssel för att besöka EU-parlamentet.

Besöket kom till efter en inbjudan från Sverigedemokraternas ledamöter i Europaparlamentet, Kristina Winberg och Peter Lundgren.

Kristina Winbergs omdöme har tidigare ifrågasatts Aftonbladet

Förutom restaurangbesök tillsammans med parlamentarikerna fick den 26-åring nazistsympatisören, och de övriga medlemmarna, tillbringa en eftermiddag i EU-parlamentets mötesrum. Där diskuterade de europapolitik och varför "människor är så naiva", tillsammans med Kristina Winberg.

Även efter att 26-åringen har blivit en aktiv medlem i Sverigedemokraterna verkar han fortsätta att sympatisera med betydligt mer radikala element inom extremhögern; på Facebook gillar och delar han material från fascistiska Nordisk ungdom och nazistiska Motgift. som hyllar terrororganisationer, uppmanar till våld och sprider antisemitism.

Den 26-årige sverigedemokraten gillar även Föreningen svenska intressen, en relativt nybildad förening med säte i Jönköpings län. Föreningen startades av medlemmar från nedlagda Svenskarnas parti med syftet att, enligt egen utsago, "samla svenska nationalister".

I ett flertal texter på hemsidan framträder bilden av en organisation som för tankarna till den svenska 30-talsnazismen: Den vita rasen är hotad. Svenskarna förtrycks av det globala finanskapitalet och invaderande främlingar.

Författaren tar avstånd från dagens demokratiska styrelseskick till förmån för ett folkstyre under en stark ledare: "Svenskar och andra vita folk behöver mindre demokrati och mer personlig ansvar och drivna ledare". Föreningen föreslår "revolutionerande samhällsförändringar" för att nå målet: en "social nationalistisk" folkgemenskap i ett Sverige bebott av vita västerlänningar.

Mattias Karlsson (SD), gruppledare och tidigare vikarierande partiledare, har tagit ställning mot vad han beskriver som "fascistiska krafter som infiltrerat partiet".

I tidningen SD-kuriren skriver han att det viktigaste är att partiet "bibehåller en knivskarp rågång mot alla rörelser med radikala, auktoritära och rasistiska inslag".

Den 26-åriga Sverigedemokraten står dock med ett ben i varje sfär. På Facebook är han vän med såväl de ledande Sverigedemokraterna i länet som med kända ledare inom den rasideologiska extremhögern. Han är vän med Pär Öberg, ledande företrädare i , den organisation som enligt Säpo är den nazistiska organisation som utgör det största hotet mot Sveriges säkerhet.

En annan av 26-åringens Facebookvänner är Magnus Söderman, radiopratare på Motgift, som har kallat Adolf Hitler för: "En vis, klok och stor man och ett föredöme."