Kanske är du en av dem som drömmer om ett besök på Jills veranda, att få hänga med Sveriges musikscens mest kända stämmor och blicka ut över det nashvillska kvarteret.

Det var ungefär det Tranåssonen Simon Jonsson gjorde – fast via Google Maps, något som var först med att rapportera om.

När tidningen når Simon på telefon berättar han att han sedan barnsbenen haft ett intresse för kartgeografi. Han satt ofta och tittade i kartor och på jordglober. När google maps sedan kom har intresset för kartor och street views fortsatt.

Man kan resa vart man vill men fortfarande vara smålänning, berättar Simon och skrattar och fortsätter:

Under åren har jag nog varit på de flesta ställen i världen, säger han.

Men förra veckan hittade han dock något speciellt under sin minisemester i Nashville. Simon jobbar inom speditionsbranschen* och kikade var de hade frakter och på den senaste sändningen till USA. Han har "besökt" Nashville tidigare och kikade nu på ett nytt område.

Det ser så fint ut. Jag skulle gärna vilja åka dit. Men jag gick in på en random gata och kände igen huset. Jag hade sett avsnittet av Jills veranda med Dregen och de köpte en bil som stod utanför huset och den kände jag igen.

När Simon zoomade in på bilden såg han att Jill och Dregen satt på verandan.

Jag vet inte vad som är konstigast. Att google-bilen körde förbi just när Dregen besökte Jills veranda eller att jag hittade bilden. Det är lite kul och ganska osannolikt, säger han.

För att få det bekräftat att det var just Dregen och Jill så mejlade Simon Dregen och frågade om det var han. Det var det, fick han till svar.

Jag trodde inte att han skulle svara men det gjorde han. Han sa att de satt och repade och frågade om han fick lägga ut mejlet på sin Instagram och Facebook. Sedan tog det snurr, säger han.

Simon berättar att Jill fortfarande inte har uppmärksammat det, men att han kanske ska slänga iväg ett mejl och berätta det för henne också.

*Speditionsbranchen sysslar med transport och logistik kring varusändning.