Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöledningsbeslut överklagas igen

Ärendet med en eventuell sjöledning genom Mycklaflon är nu föremål för Högsta domstolen. Det sedan ärendet återigen överklagats.

Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt beslutade för en tid sedan att inte bevilja ärendet med sjöledningstvisten mellan Eksjö Energi och fastighetsägare prövningstillstånd. Det sedan fastighetsägarna överklagat det beslut som mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt i april fällde till Eksjö Energis fördel. Nu har fastighetsägarna återigen överklagat, denna gång det senaste beslutet att man inte beviljas prövningstillstånd i högre instans. Något som nu blir föremål för en handläggare vid Högsta domstolen. Hur lång tid det tar innan besked i frågan lämnas är dock oklart.

Betvivlar riktigheten

Likt vid förra överklagandet anser fastighetsägarna det finnas anledning att betvivla riktigheten i det slut som mark- och miljödomstolen kommit till, att det inte utan att beviljas prövningstillstånd går att bedöma riktigheten av det slut mark- och miljödomstolen kommit till, att det är av vikt för rättstillämpningen att mark- och miljööverdomstolen prövar målet samt att det föreligger synnerliga skäl som innebär att överklagandet bör prövas. I första hand yrkar man på att målet återförvisas till mark- och miljödomstolen för förnyad prövning, och i andra hand att den ansökta vattenverksamheten avslås.