Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skånskt rockband till stadsfesten

 
Eksjö stadsfest 2019
Visa alla artiklar

Det skånska rockbandet Wilmer X kommer till Eksjö stadsfest sista helgen i augusti. Tidigare i veckan blev det också klart att bandet Baskery kommer till Eksjö.

Wilmer X spelade sin skånska rock sedan 1970-talet. 2005 lades bandet ner. Sedan dess gjorde de några enstaka spelningar och en turné 2011. 2018 återuppstod Wilmer X igen för att fira 40 år som band. Deras 1 000:e spelning gjorde de på Sweden Rock.

Nisse Hellberg som är bandets sångare besökte Eksjö stadsfest 2016, då som soloartist. Nu kommer alltså hela bandet, Jalle Lorensson, Sticky Bomb och Thomas Holst, till Eksjö fredagen den 30 augusti.

Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson startade sin musikaliska karriär i rockabillybandet Slaptones med deras pappa Janåke Bondesson. Systrarna valde att fortsätta som en trio när bandet lades ner. Det var då de skapade bandet Baskery.

De har spelat in fyra skivor och turnerat med artister som Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile. Dessutom har de tillbringat många år i USA med att turnera och förö att skriva låtar. Det senaste albumet ”Coyote & Sirens” är inspelat där.

I bandet spelar de banjo, ståbas, gitarr samt sjunger stämsång. Eksjö stadsfest säger att det blir banjopunk med Baskery lördagen den 31 augusti.

LÄS MER: Molly återvänder till stadsfesten

LÄS MER: Backyard Babies klara för Eksjö stadsfest

LÄS MER: Hyllad artist klar för Eksjö stadsfest

LÄS MER: ”På spåret”-artist klar för Eksjö stadsfest

LÄS MER: Första artisterna klara för stadsfesten