För över 20 år sedan bestämde sig Laurence Knight att satsa på musiken ordentligt, skippade diversejobb för att studera musik på universitetet. I samband med det började han spela i pubband på kvällar och helger. De brukade göra kvällar med olika artisters musik i fokus. När de en kväll valde att göra David Bowie förändrades allt.

Det var många som kom fram och sa att jag lät som honom och bad mig göra en Bowie-show. Jag sa blankt nej, hur skulle jag kunna göra en sådan omöjlig sak? Men de fortsatte insistera på det och då blev det nästan som en utmaning - "ok, jag gör det för att visa er att jag inte kan". Men till min överraskning så tyckte folk att det funkade och jag har gjort det sedan dess.

För Laurence betyder det 19 år av Bowie. Och det verkar som att han är väldigt nöjd med det upplägget.

Det är många delar som gör helheten som är David Bowies storhet enligt Laurence. Det faktum att han såg världen som ett museum och plockade ut saker att inspireras av på ett sätt som få andra artister vågat är en sak - en annan att han lyckades göra saker som gjorts förut på ett fräscht och annorlunda sätt.

Jag tror att det har mycket att göra med hans uppväxt i södra London. Folk därifrån har en säregen typ av humor och attityd. De har ofta självförtroende och ett naturligt sätt kring sig, säger Laurence och fortsätter:

Sedan hade han ju naturligtvis en otroligt stor råtalang, men talang är inte tillräckligt för att ta sig dit David Bowie tog sig. Det tog mycket hårt arbete, man får komma ihåg att han inte föll ner från stjärnorna - han var bara en man.

Vad har du för favoritlåtar med honom?

Oj, det är nog nästan lättare att fråga vilka låtar jag inte gillar med honom. De kan jag räkna på en hand. Men "Sound and Vision", "Aladdin Sane", "Blackstar" från den sista skivan och "Never get old" är några. Sedan älskar jag "Sweet Thing" från skivan "Diamond Dogs".

Bowie Experience kommer till Jönköping och konsertsalen på Spira 13 november.