Ett nytt bostadsområde, kvarteret Portalen vid Prästängsvägen i Eksjö, har nyligen färdigställts och i 20 bostadsrätter flyttade man in för någon månad sedan. De flesta som bor här är pensionärer. Området är mycket lugnt, välplanerat och trivsamt att bo i. Det finns dock ett problem, vår nattsömn blir ofta störd.

Det är ett gäng ungdomar som samlas på kvällarna på den stora parkeringsplatsen vid Prästängsskolan med sina bilar och A-traktorer. Där spelar man mycket högljudd “dunka-dunka”-musik och drar på bashögtalaren så att glasrutorna nästan dallrar. Detta är mycket störande, kan inte accepteras och är inte lagligt. Natten mellan lördag och söndag 10-11/8 höll man på till kl 01.20. Vi förmodar att även gästerna på Eksjö camping blev störda.

Ni får träffas, ha trevligt och spela musik, men ni måste ta hänsyn till andra personer i omgivningen. Vill ni spela högljudd musik gör det då på platser där ni inte stör någon, tänk också på öronen, ni kanske får problem när ni blir äldre!

Vi vädjar vänligt men bestämt till er, sluta spela så att det stör de boende i närområdet! Vi vädjar också till er föräldrar, tala med era barn och lär dem att ta hänsyn.

Vi som vill sova ostört om natten