Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småland i drömläge efter första dagen – flera Höglandsspelare i målprotokollet

Flera spelare från Höglandet kom med i målprotokollet när Småland inledde anrika TV-pucken på allra bästa sätt.

Den anrika turneringen TV-pucken har dragit igång igen. På fredagen inledde Småland kvalspelet på Gotland genom att spela mot Göteborg och Södermanland. Småland, med åtta spelare från fyra olika Höglandet-klubbar med i truppen, inledde också på allra bästa sätt genom att vinna båda matcherna. Och det var hög inblandning från spelarna från Höglandet.

Mot Göteborg vann laget med 3-2 i en match där både Max Forsell (Nässjö HC), Egor Polin (Tranås AIF) och Alexander Suzdalev (Boro/Vetlanda) kom med i målprotokollet. Polin och Forsell spelade fram till lagets första mål medan Suzdalev satte 2-1.

I dagens andra match mot Södermanland vann Småland med 4-2 och i den matchen var det endast Alexander Suzdalev som var inblandad i några mål efter att han satt 1-0 efter endast en minut.

Även förra Boro/Vetlanda-spelaren Alexander Labraaten stack ut under den första dagen. 15-åringen, som nu spelar för Växjö Lakers, var utsedd till lagkapten och bidrog med två målpass i matchen mot Södermanland och gjorde det avgörande 3-2 mot Göteborg.

I och med sina två segrar har Småland nu satt sig i ett bra läge att ta sig vidare till slutspelet dit de två bästa lagen från varje grupp går. På lördagen väntar två matcher mot Västergötland och Bohuslän/Dalsland innan de avslutar gruppen mot Stockholm Syd på söndag.