Det handlar om att man tär på varandra, som många par gör i hektiska juletider, men det är förstås framfört på ett komiskt sätt, förtydligar hon.

För att höja den musikaliska igenkänningsfaktorn har man hyrt in två stjärnor i sammanhanget, Patrik Martinsson och Charlott Strandberg, båda med lång erfarenhet från publikdragande uppsättningar i storstäderna, som Evita, Mamma Mia! och Jesus Christ Superstar.

Det är jättekul att låtsas julstressa, skrattar Charlott Strandberg, och med två medelålders par i centrum kan ju allt hända.

Önskar bara att vi hade fått lite mer reptid på oss, men okej, vi är vana vid högt tempo, tillägger Patrik Strandberg.

Tidningen får ett smakprov av ensemblen, en Stephen Sondheim-klassiker med omarbetad svensk text. Åsa Arhammar, Petter Andersson, Hanna Schön, tre kända lokala ansikten, stämmer in.

Jag gör den genomgående figuren i showen, Tomten alltså, som fungerar betraktare, berättar Hanna Schön.

Även SVF-kören är med på en kant, närmare bestämt så inleder Jönköpings stolta folkhögskolekör tillställningen med ett luciatåg.

Ja, det blir som ni hör mycket för entrépengen, säger Mia Ringblom Hjertner, pop, vintrig toner, julsånger, Björn och Benny och strapatsrikt skådespel, inte minst.

Men för att lugna alla… allt leder fram till fridfullt slut.

Anna Holm råkar för dagen göra sin sista arbetsdag som producent hos Smot, hon konstaterar därför med högtidlig röst:

Extra skoj är att hela Kulturhuset Spira är inblandat i julshowen i år… Sinfoniettan, egna skådespelare, men också Smålands dramatiska.