Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI: Ingen tomte på skidor till julafton – gummistövlar troligare

– Som det ser ut nu blir det varken kallare eller mildare till julen, säger Jon Jörpeland, meteorolog vid SMHI. Med en gnutta tur blir det ett vitt täcke på julafton. Men mycket tunt i så fall. Och bara här och där.

Vinterns väder har startat försiktigt.

På fredagen efter lunch släppte SMHI sin 10-dygnsprognos där det sista datumet är lite extra intressant; 24 december.

Redan ett par timmar tidigare var dock meteorologerna relativt ense.

Enligt Jon Jörpeland är det inga dramatiska förändringar av nuvarande vädret som väntar.

– Inget talar för det. Den lite kyliga luften ligger kvar över landet, men det blir varken kallare eller mildare. Som det ser ut nu kommer temperaturen att ligga kring nollan.

Men den viktigaste frågan – kommer det snö?

– Nja, i och för sig kan det räcka med någon centimeter för att det ska bli ett vitt täcke. Det kan komma lite nederbörd men det är svårt att säga om det blir i form av regn eller snö.

I södra Sverige skulle eventuellt skulle Höglandet kunna få lite vitt på marken.

– Ja så är det, men det handlar om väldigt små marginaler och det är väldigt svårt att förutspå så långt fram, säger Jon Jörpeland.

Med andra ord: ställ in dig på något grått och råkallt så kanske du kan bli positivt förvånad av en liten flinga eller två.