Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI: Nu kommer snön och kylan

Plusgrader och regn väntar på måndagskvällen. – Det blir sedan mer av blötsnö och under andra halvan av tisdag blir det kallare, säger meteorologen Lovisa Andersson.

Vädret växlar i veckan. Måndagskvällen kan bjuda på en del blötsnö/regn samt ett par plusgrader i Småland och Skaraborg.

– Vi har ett nederbördsområde som kommer västerifrån och drar in över landet, säger Lovisa Andersson vid SMHI.

Men framåt tisdagen vänder det.

– Under andra delen av tisdagen kommer starkare nordliga vindar och regnet övergår till snö när temperaturen sjunker.

På onsdag kan Småland och Skaraborg se fram (?) emot torrt och kallt väder.

– Det blir friska och delvis hårda vindbyar, varnar hon.

Som alltid när det är väderomslag med snö bör man ta det försiktigt i trafiken, uppmanar Lovisa Andersson, även om det inte verkar bli så kraftiga störningar att SMHI skickar ut en formell vädervarning för Småland och Skaraborg.

Däremot ser det värre ut lite längre upp i landet. Norr om Vänern varnar SMHI för hårda vindar kring minst 14 meter per sekund och kuling vilket gör det farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg på Vänern under måndagen. Det är en klass ett-varning.

Ska du åka mot Örebro, Värmland eller Västmanland i kväll eller tidigt imorgon gäller det att vara försiktig.

I Örebro län varnar SMHI för snöfall under kvällen och natten mot tisdagen. Det väntas komma 10-15 centimeter snö och det är en klass ett-varning som betyder besvärligt väder.