Conny Berggren var, tillsammans med målvakten Calle Josefsson, de stora hjältarna i Sävsjö under lördagen. Josefsson räddade en straff – men stod framför allt för ett par riktigt svettiga övriga räddningar som utan tvekan höll kvar HA74 i matchen.

Conny Berggren, å sin sida, ordnade både kvitteringen i den tredje perioden och avgörandet i förlängningen.

– Det måste ha varit i Hockeytrean när jag spelade med Löfstad som jag lyckades med det senast. Jag tror till och med jag lyckades sätta tre mål i någon match där, men annars är det inte ofta jag har lyckats med det här, säger Berggren nöjt efter matchen.

Men långt viktigare än att målen kom från just hans klubba var att HA74 som lag var tillbaka på banan igen .

– Matchen mot Ulricehamn var riktigt tråkig, från vår sida. Jag tycker vi visar att vi är revanschsugna nu.

Och det var knappast en slump. För sedan matchen i Ulricehamn har Sävsjögänget kommit överens om ett par saker som de alltid ska arbeta utifrån.

– Vi har gått igenom lite punkter och riktlinjer som vi måste jobba med. Det har brustit mycket i kommunikationen på isen innan, men det såg mycket bättre ut nu.

Och det här har ni lyckats lösa på bara några dagar?

– Ja, vi kör lite specifika övningar på träning och tänker på att hålla igång snacket inom gruppen hela tiden. Man vinner oerhört mycket på det.

Halva alltvåan är nu spelad för HA74:s del och de finns med bland de sex lag som i nuläget skulle kvalificera sig för play off mot kvalserien.

Men tro inte att HA74 är nöjda med hur det har sett ut hittills.

– Vi är absolut inte där vi ska vara och alla vet att vi har mycket mer än så här att ge. Vi vet att vi har en hög högstanivå och kan slå alla lag som vi möter. Men det handlar om att hålla den uppe för dippar vi så mycket som vi gjort fungerar det inte alls. Man kan inte ta något för givet, säger Berggren.

HA74:s tredje mål i matchen gjordes av Jonas Pontusson medan Värnamos mål gjordes av Marcus Bengtsson och Olof Karlsson.

Både Värnamo och HA74 hade varsin klack på läktaren som skapade fin stämning under hela matchen. 445 personer såg matchen på plats.