Med start den 14 augusti fram till den 18 augusti anordnas det en rad sommaraktiviteter på tre badplatser i kommunen. Det är Sommarkul som anordnas i samarbete mellan Eksjö simhall och öppen ungdomsverksamhet i Eksjö kommun.

De hade ett liknande koncept förra året, men då var det i två veckor. I år har de koncentrerat det till en vecka.

Intresset var ganska stort förra året med tanke på att det var ganska dåligt väder och planerat med ganska kort varsel, berättar Annika Fyhr, anläggningschef på fritidsavdelningen på Eksjö kommun.

Aktiviteterna är anpassade för barn och ungdomar mellan 6-18 år och är kostnadsfria.

Beroende lite på väder så kommer man kunna träna på simning, ta märken, spela volleyboll och fotboll eller bara umgås. Men vi kommer att jobba på vattenvana, livräddning och simträning, berättar Annika Fyhr.

Under tre olika tider varje dag kommer de besöka badplatserna Spilhammar i Mariannelund, Movänta i Hult och Eksjö camping. Under två timmar kommer de två utbildade simlärarna Malin Wennbring och Marie Dahlén finnas på plats.

Statistik från Svenska livräddningssällskapet visar att det är många som dör i drunkning. Därför tycker vi att det är viktigt att man lär känna sin närmsta sjö. Skulle man ramla i ska man kunna ta sig tillbaka till kanten utan att bli rädd.

Eftersom vi kommer ha två simlärare på plats kan barnen och ungdomarna känna sig trygga, säger Fyhr.