Elit Vetlanda kommunicerade under måndagen ut ett sorgset besked. Klubb-ikonen Claes Ivarsson har avlidit, blott 49 år gammal.

– Jag blir bestört, en så ung kille och det har varit lite för många i de åldrarna känner jag. Kände Claes och han besökte ofta Vetlanda motorstadion. Ett stort sorgebesked för hela klubben och jag lider med hela familjen och med hans bror Conny, säger Elit Vetlandas ordförande Leif Hedberg.

Claes, som ofta körde ihop med brodern Conny, vann SM-guld med Vetlanda 1986 och 1987. Individuellt tog han SM-brons 1992 samt fyra par-SM-medaljer, varav ett silver i Vetlanda 1994.

Claes gjorde A-lagsdebut för Njudungarna i en hemmamatch mot Getingarna under säsongen 1984, och totalt blev det sammanlagt 20 säsonger med representationslaget.

– Conny och Claes är kanske de två i Vetlanda som har kört bäst parspeedway genom alla tider.

– Han i par med sin bror, klubben har ett långt förflutet med både topp och bredd, men Claes och Conny är och var några man alltid förknippade med parspeedway och brödraspeedway. Claes var också klubben trogen i 20 säsonger, sen tror jag även att han körde någon säsong med Bysarna om jag inte minns helt fel.

Hedberg berättar att Claes Ivarsson kommer att bli mycket saknad av hela föreningen.