Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven: ”Jag fördömer det här fruktansvärda dådet”

 
Vansinnesdådet i centrala Vetlanda
Visa alla artiklar

Sju personer skadades i det våldsamma dådet i Vetlanda på onsdagen. Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) meddelar att han tänker på de personer som skadats och deras anhöriga.

”Jag fördömer det här fruktansvärda dådet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft. Vi blir påminda om hur skör vår trygga tillvaro är. Jag vill uppmana alla att sända en tanke till de som drabbats av våldet och till de män och kvinnor i sjukvården, polisen och i kommunen som arbetar med att vårda skadade och återupprätta tryggheten”, skriver Stefan Löfven i ett pressmeddelande, rapporterar TT.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) kallar händelsen i Vetlanda för ”fruktansvärd”.

”Flera personer är allvarligt skadade. Det är fruktansvärda händelser och mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Just nu är det oklart exakt vad som har hänt och vad motivet varit. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och har inlett en särskild händelse för att hantera händelseutvecklingen och skapa trygghet i Vetlanda” uppger Mikael Damberg i ett pressmeddelande, säger han i ett pressmeddelande.

Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna, skriver på Twitter att hon följer rapporteringen från Vetlanda med bestörtning.

”Följer med bestörtning rapporteringen från Vetlanda. Mina tankar går till offren och de anhöriga denna kväll”, skriver hon.

LÄS MER: Polisen har skjutit ung man i Vetlanda efter vansinnesdåd – sju personer skadade i attacken

LÄS MER: TV: Här grips den misstänkte gärningsmannen efter dådet i Vetlanda

LÄS MER: Polisen misstänker terrordåd efter våldsamma attacken i Vetlanda

LÄS MER: Polisen avslöjar nya detaljer om misstänkte gärningsmannen efter dådet