Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora störningar i tågtrafiken på Södra stambanan

Det blev stora störningar i tågtrafiken på måndagskvällen efter ett elfel i Norrköping. Detta påverkade tågtrafiken på Södra stambanan. Vid 20-tiden hade tågen börjat rulla igen men det var kraftiga förseningar.

Det var totalstopp i tågtrafiken förbi Norrköping på måndagskvällen då strömförsörjningen slagits ut till trafiken på Södra stambanan. Tidigare trodde Trafikverket att det berodde på att ett godståg spårat ur på bangården i Norrköping, men detta var inte orsaken bakom felet visade det sig senare, uppger TT.

– Nu vet vi att det inte hade någon koppling alls, men det hände samtidigt, säger Ulrika Karlsson vid Trafikverkets presstjänst till TT.

Felet uppstod i stället då en elinstallation på trafikcentralen slog ut ett ställverk.

Problemen påverkade tågen på bland annat sträckorna Stockholm–Malmö samt Östgötapendeln mellan Tranås/Motala–Norrköping.

Omkring klockan 20.00 meddelade Trafikverket att tågen på sträckorna börjat rulla igen. Tågen kör dock med kraftiga förseningar under kvällen, skriver TT.

– Vissa tåg ska ledas om och andra har ställts in. Man får vända sig till SJ eller den operatör som kör för mer information, säger Ulrika Karlsson.