Stölder ur BMW-bilar fortsätter att gäcka polisen. Under tidig måndagsmorgon vaknade en granne av att inbrottslarmet tjöt i en BMW på Eriksbergsgatan i Jönköping.

Ytterligare ett inbrott kopplat till BMW-bilar har nu uppdagats. Holmgrens Bils skadecenter på Thulevägen ska även de ha blivit utsatta.

Enligt polisen ska en eller flera personer ha stulit ur 21 BMW-bilar.

– Vi har varit där och gjort en inledande undersökning och påbörjat en utredning om stöld, säger Thomas Agnevik.

Anmälan gjordes av bilförsäljaren vid 09.20 på måndagsmorgonen.

– Som vi förstått handlar det om 21 bilar totalt på en och samma plats.

Vad inbrottstjuvarna kommit över är för tidigt att säga, men tjuvarna verkar veta vad de var ute efter, menar polisen.

– Jag skulle tippa på att man tagit sig in i bilarna och stulit rattar, instrumentpaneler och airbags.

Polisen betraktar inbrottet som en ’extraordinär händelse’. Så sent som förra veckan slog BMW-tjuvar till mot bilförsäljare i Östergötland. Där blev tre firmor i Nyköping, Norrköping och Linköping utsatta för en liknande kupp.

– Det här är, tyvärr, ett vanligt brott numera och det är ungefär på samma tillvägagångssätt. Man länsar så mycket man hinner innan man drar därifrån.

Polisen skriver på sin hemsida att man är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha tips och uppgifter att lämna. ”Alla tips om misstänkta personer eller fordon är intressanta”, skriver polisen.

Vad gör polisen nu?

– Vi ska göra en brottsplatsundersökning och se vad för typ av spår det finns efter förövarna. Sen får vi fortsätta lägga ett pussel, säger Thomas Agnevik.