Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor sexköpsrazzia i Jönköping – 19 personer har gripits

Polisen i Jönköping har gjort en stor razzia mot misstänkta sexköpare i Jönköping. Enligt SVT Jönköping har 19 män gripits för köp av sexuella tjänster eller försök till köp av sexuella tjänster.

Polisen har slagit till i en riktad insats mot misstänkta sexköpare i Jönköping, uppger SVT Jönköping. Under tre veckors tid ska polisen haft spaning på totalt 19 män och dessa har kunnat gripas. 17 av dessa är misstänkta för köp av sexuella tjänster och två för försök till samma brott.

Polisen uppger att man har haft både inre och yttre spaning. Via till exempel eskortsidor på internet har polisen kunnat hitta kvinnorna och sedan spanat på de lägenheter eller hotell man misstänker att de sålt sex ifrån.

"Duktiga på slå larm”

Anna Sjunnesson, gruppchef på ingripandeverksamheten i polisområde Södra Vätterbygden, säger till SVT Jönköping att den här typen av insatser görs årligen.

Enligt polisen ska ett tiotal kvinnor ha sålt sex i Jönköping. Två av dessa uppges vara från Sverige medan övriga kommer Rumänien, Spanien och från länder i Afrika. Kvinnorna är inte misstänkta för brott och det finns heller ingen misstanke om koppleri.

– Vi gör ju en kartläggning av kvinnorna, men i nuläget finns det ingen som är misstänkt för att ha tagit hit tjejerna och utnyttjat dem för sexköp. Vi ser dock att flera reser hit i sällskap med varandra, säger Anna Sjunnesson till SVT Jönköping.