Sökinsatsen inleddes vid 16-tiden efter att anhöriga anmält flickan försvunnen. Polisen satte in flera patruller, sökhundar och en helikopter.

Flickan försvann drygt åtta kilometer sydöst om Reftele, i trakten kring Ås, i Gislaveds kommun.

Polisen sökte på, för flickan, kända platser i bygden berättade Monica Bergström, polisens presstalesperson tidigt i sökinsatsen.

En polishelikopter finns med i sökinsatsen efter en försvunnen flicka utanför Reftele. Obs! Genrebild.

Vid 20-tiden på kvällen pågick sökandet fortsatt för fullt.

– Två polishundar är på plats tillsammans med flera patruller och räddningstjänst som också kopplats in, sa Monica Bergström vid polisen.

Vid 21 hade helikoptern lämnat platsen på grund av att den inte kunde söka i mörkret. Men övriga polisinsatser var kvar på platsen och man började planera för att fortsatta söka under natten.

Men sökinsatsen kunde blåsas av innan det blev natt. Vid 22.50 hittades flickan vid liv av en polispatrull.

– Hon hittades inomhus i någon form av jaktstuga eller koja, drygt en halvmil söder om sjön Flaten där vi hade koncentrerat våra eftersökningar, säger Torbjörn Lindqvist, polisens presstalesperson.

Polispatrullen som hittade flickan hade följt fotspår som gick utmed en mindre skogsväg, berättar Torbjörn Lindqvist.

– Det var ju oklart huruvida det var spår från tjejen eller någon annan, men patrullen gjorde ett grundligt och väldigt bra arbete. De kollade av kollade av ställen där hon kunde vara och de hittade henne, säger han.

– Hon är i förhållandevis god vigör.

Ambulans fanns på plats och flickan skulle kontrolleras av sjukvården.