Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulna däck hittades vid trafikolycka

Fyra däck på fälg stals från en parkerad bil i Nässjö. En stund senare hittade polisen däcken - i en bil som var inblandad i en mindre trafikolycka.

Sent i måndags kväll inträffade en mindre trafikolycka på Sörängsvägen i Nässjö. En polispatrull skickades till platsen.

– Patrullen observerar att det ligger fyra däck i den ena bilen, säger Nils Rydberg vid polisen på Höglandet.

Däcklös bil hittades

Polisen fattade snabbt misstankar om att däcken kunde vara stulna. Några timmar senare hittades den rättmätige ägaren till däcken. Polisen hade då fått ett samtal om en BMW som stod parkerad vid en bilfirma i Nässjö. Samtliga fyra däck med fälg hade plockats bort från den bilen.

Enligt polisen visade sig däcken som hittats i samband med trafikolyckan passa den däcklöse bilen vid bilfirman.

Misstänkta för flera brott

Föraren av bilen, som de stulna däcken låg i, är nu misstänkt för stöld. Eftersom mannen saknade körkort är han även misstänkt för olovlig körning. Då mannen, i samband med färden, visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika misstänks han också för drograttfylleri och narkotikabrott.

Passageraren i bilen är misstänkt för stöld och narkotikabrott.

– De greps på platsen, säger Nils Rydberg och syftar på olycksplatsen.

Männen, som är i 35-årsåldern, var under onsdagen fortsatt frihetsberövade enligt polisen.