Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges mysigaste hundar ska pryda frimärken

Är din hund charmigast i hela landet? Då är det förstås den som ska pryda våra brev i sommar. Nu ordnas en tävling där de trevligaste hundarna ska väljas ut för att bli frimärksmotiv.

Postnord och Svenska Kennelklubben ordnar tillsammans tävlingen, där 6–8 hundar kommer att väljas ut. I slutet av augusti är det tänkt att hundarna ska pryda frimärkena som lanseras.

Nu uppmanas alla hundägare med riktigt mysiga och personliga hundar att skicka in bilder, och en kort motivering till varför just deras hund skulle passa så bra för den ärofyllda exponeringen.

Men det krävs inte några fina, renrasiga stamtavlor för att komma i fråga, enligt Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben.

– Nej, det finns så många charmiga och mysiga hundar i Sverige. Vi värnar hunden här, och det finns inga begränsningar för blandrashundar. Allt får vara med.

Det finns omkring en halv miljon hundägare i Sverige, som äger runt 900 000 hundar. Då är både fina rashundar och underliga gatukorsningar inräknade.

– Vi som känner våra hundar vet vilka personligheter de är. Det är det vi vill förmedla, säger Hans Rosenberg.

TT