Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resenärer evakuerades från tåg

Ett elfel påverkade under söndagen tågtrafik både på västra och södra stambanan. Bland annat fick passagerare på tåg till Göteborg evakueras under eftermiddagen.

Passagerarna från ett MTR Express-tåg från Stockholm till Göteborg fick evakueras vid på söndagen. Evakueringen påbörjades 15.20 och skedde till ett tåg som hade stannat på spåret bredvid.

– Det handlar om 185 passagerare, säger kommunikatör Rebecca Lundin på tågoperatören MTR Express till TT.

Evakueringen skedde mellan Flen och Katrineholm där tåg blivit stående på grund av ett större elfel. Enligt Trafikverket ledde elfelet sedan 13.40 på söndagen till stora förseningar och omledning av tågtrafiken under eftermiddagen.

Det fanns störningar i tågtrafiken mellan Stockholms södra/Flemingsberg-Katrineholm-Linköping/Malmö/Karlstad/Göteborg på grund av elfelet mellan Flen och Katrineholm.

Vid 16-tiden på söndagen fanns ingen prognos för när problemen ska vara avklarade. Resenärer hänvisades att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information om sin resa.

Reparatörer och räddningstjänst hade kallats ut till platsen.

Vid 17-tiden på påskdagen meddelade Trafikverket att elfelet mellan Flen och Katrineholm inte väntades vara åtgärdat förrän 05 på måndag morgon.

Vet du mer? Har du bilder?