Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågstopp efter förarmiss – passagerare kvar på tåget i fem timmar

Ett tåg tvingades stanna utanför Nässjö på söndagskvällen efter en miss från lokföraren. Under stoppet, som pågick i runt fem timmar, fick passagerarna sitta kvar på tåget, uppger TT.

Tåget var på väg mellan Stockholm och Malmö när det tvingades stanna vid Grimstorp utanför Nässjö, enligt tågbolaget Snälltåget. Händelsen rapporterades till Trafikverket vid 18.24 på söndagen, skriver TT.

Anledningen till stoppet var att lokföraren hade kört mot en stoppsignal. Då måste föraren bytas ut, uppger Trafikverkets presskommunikatör Therese Strömberg för TT.

– När det är så säger reglerna att man måste byta förare. Så det är därför tåget blivit stående så länge, säger hon.

Först efter klockan 23.00 var en ny förare på plats och tåget kunde köra vidare. Under stoppet fick passagerarna sitta kvar på tåget hela tiden, uppger Therese Strömberg till TT.

Övrig trafik påverkades inte i någon högre grad. Det kördes enkelspår under tiden och det blev vissa förseningar men inga större, enligt Therese Strömberg.