Tidigare i veckan meddelade Arvid Johannisson att han lämnar Vetlanda BK för att haka på moderklubben Åby/Tjuredas resa och första säsong i elitserien. Nu står det klart att mittfältstalangen Jonathan Svensson följer samma väg.

Relaterat till artikeln

19–åringen har skrivit på för två år med sin moderförening meddelar klubben på sin hemsida.

Under sina år i Vetlanda BK har Jonathan Svensson hunnit vinna fem SM–guld på juniorsidan och fått chansen i elitserien. Hans debut i högsta serien 2017 kröntes till exempel med ett mål direkt.

Men nu fortsätter alltså talangens karriär på annat håll.

– Det har varit fantastiska år i Vetlanda, men nu ska det bli enormt spännande att återvända till Åbybanan, klubblokalen och allt som tillhör min speciella moderförening. säger han till Åby/Tjuredas hemsida.

Jonathan Svensson har tidigare berättat att det skulle bli ett svårt val att välja mellan just Åby/Tjureda och Vetlanda BK.

Relaterat till artikeln

– På ett sätt ville man ju inte att de skulle gå upp för då hade det blivit lättare för mig, sa Svensson till tidningen för ett par veckor sedan.

Svensson blir Vetlanda BK:s tredje spelartapp den gångna veckan då även Jesper Hvornum meddelat att det inte blir någon fortsättning i klubben.

Fotnot: Tidningen har sökt Vetlandas sportgrupp utan framgång.