Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänker SD på pensionärer?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Av omtanke om alla pensionärer har SD skickat ut SD-Kuriren till alla över 66 år eftersom vi är en prioriterad grupp för SD. Där beskriver Richard Jomshof det "vanstyre" som skett i Sverige under åratal och som resulterat i, att den välfärd som vi kunnat vara så stolta över till stora delar har raserats.

Förklaringen till den raserade svenska välfärden som SD ger är, inte helt oväntat, den "mycket stora invandringen" de senaste åren. Underförstått, hade vi inte haft någon invandring kunde vi fortfarande haft en välfärd att vara stolta över.

De har också lösningen på hur vi kan få tillbaka vår välfärd så att pensionärer och svenskar som behöver vård ska känna sig trygga, nämligen genom att endast ta emot asylsökande från våra grannländer. En sådan passus är närmast löjeväckande! De vill ha "en migration på rätt sätt" och radar upp ett helt batteri med restriktioner för asylsökande, som närmast skrämmer vettet ur mig. Jag tänker, i ett sådant land vill inte jag bli gammal eller åldras. Ett land som saknar medmänsklighet är inget bra land att bli gammal i.

När man ställer svaga grupper mot varandra och spelar ut den ena mot den andra blir jag rädd. Om vi stoppar all flyktingmottagning och det visar sig att vår välfärd ändå inte når upp till nivån där vi kan vara stolta, vilken grupp kommer då SD att ställa mot oss pensionärer?

Ett parti som saknar andra politiska lösningar än att ställa svaga grupper mot varandra saknar alternativ.

Jag ogillar i högsta grad flyktingar. Då tänker jag inte på dom som flyr för sina liv, utan på dom som flyr till skatteparadis och undanhåller svenska staten skattepengar som skulle kunna användas till god äldreomsorg, riktig sjukvård och en trygg skola, för att använda SD:s vokabulär. Det är många tiotals miljarder som undanhålls på detta sätt. Tycker inte SD att detta är ett problem? Dessa flyktingar dränerar i högsta grad vår välfärd.

Vad jag saknar i svensk politik i dag är politiska företrädare med förmåga till omvärldsanalys och framtidsvisioner. En omvärldsanalys pekar på att det vi nu ser, bara är början på de stora flyktingströmmar som kommer att följa, som ett resultat av den miljöförstöring vi alla är delaktiga i. Den lilla rännil av flyktingar som lyckats ta sig till Sverige kanske bara är ett litet test på vad vi kan förvänta oss. Det är bättre att SD förbereder svenska folket på att det är så här framtiden kan komma att se ut. Det är ren utopi att tro att Sverige kan stänga sina gränser när flyktingströmmarna kommer att fortsätta. Lever man i den föreställningen lever man inte i verkligheten. Dessutom är det så, att välfärdslandet Sverige endast tar emot någon promille av världens flyktingar. De flesta är flyktingar i sitt eget land eller i ett fattigt grannland, där det saknas välfärd som kan raseras.

Sett ur ett globalt perspektiv är Sverige endast en liten prick på kartan. Vi är beroende av vår omvärld och kan inte isolera oss som en liten öde enklav i världen. Det finns ingen välfärd värdig namnet för Sverige, om stora delar av jordens befolkning saknar allt det vi räknar dit.

Som pensionär är jag beroende av medmänsklighet. SD:s avsaknad av den egenskapen gör mig rädd.

Ingegärd Malmberg Bohlin

Aneby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel