Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teater med knep för att göra livet meningsfullt

En upplyftande pjäs om nedstämdhet. Så beskrivs föreställningen "Allt som är värt" som kommer visas i Olsbergs arena i Eksjö nästa vecka. Publiken får vara delaktig och gör varje föreställning unik.

Det är Riksteatern som gör uppsättningen och turnerar över hela landet. På onsdag, den 27 november, kommer föreställningen till Eksjö. Det är Peter Jansson som står på scen. Han medverkade även i föreställningen "Jord" som spelades i Eksjö 2018.

Pjäsen "Allt som är värt" handlar om att det ordinära i själva verket kan bli något extraordinärt. Det är en berättelse om en pojke som är sju år, hans mamma ligger på sjukhus för att hon inte längre vill leva. Pojken gör en lista över allt som är värt att leva för, för att rädda sin mamma.

Under föreställningen får man följa den sjuåriga pojken till i dag, från barn till vuxen. Han märker att listan har haft en viktig betydelse för hans eget liv. Från början var det ett sätt att handskas med en svår situation, som i stället har blivit en påminnelse om att det finns glädje i det som kan verka obetydligt.

– Psykisk ohälsa är tyvärr aktuellt hela tiden. Och smarta och roliga knep för att göra livet meningsfullt behövs varje dag, året om, säger Isak Hjelmskog regissör, i ett pressmeddelande.

Han säger också att han hoppas att man efter föreställningen kan inse att små enkla saker i vardagen kan göra livet värt att leva.

– Jag hoppas också att man orkar bry sig om sina medmänniskor som mår dåligt, men att man inte glömmer att ta hand om sig själv, säger Hjelmskog.