Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terrorn skördar nya offer

Under en kort period efter det att Berlinmuren fallit och kalla kriget var utbytt mot vänliga relationer mellan öst och väst så präglades världen av lugn, ro och säkerhet. Snart skulle dock det lugn som invaggat världen i en falsk trygghet komma att upphävas.
Mordiska terrorister och hjärntvättade fundamentalister har förklarat krig mot den fria världen och bestialiskt mördat folk i New York, i London, i Madrid, i Turkiet, i Egypten, på Bali och ett flertal andra ställen och i tisdags drabbades Indien återigen av ett massivt terrordåd. Fem tåg och två tågstationer sprängdes mitt under rusningstid i 17-miljonersstaden Bombay.
Ännu har ingen grupp tagit på sig ansvaret för dådet som dödat uppemot 200 personer, men många insatta bedömare menar att det mest troligt är separatistgrupper från det omstridda området Kashmir som ligger bakom dåden.
Kashmir har länge varit en krutdurk på väg att explodera för Indien och Pakistan. De senaste åren har utvecklingen dock kunnat beskrivas som svagt positiv säkert till förtret för extrema grupper som inte vinner på förhandlingar och eldupphör. Troligtvis är det dessa som nu försöker få stubinen att börja pyra igen.
Förhoppningsvis tar varken Indiens premiärminister Singh och Pakistans Musharraf detta som ursäkt att åter fördjupa krisen mellan de två kärnvapenmakterna.