Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thaimat går hem i Aneby

I över ett år har Tick Chobsabwang-Johansson serverat thailändsk mat till Anebyborna. Restaurang Fahsai har blivit populärt bland gäster som har lärt sig uppskatta det thailändska köket.

Tillsammans med sin man har Tick Chobsabwang-Johansson drivit restaurang Fahsai vid stationen i Aneby i drygt ett år. Hon serverar autentisk thailändsk mat vilket har visat sig vara uppskattat av Anebyborna.

– De gillar det, thaimat är mycket populärt här, säger hon.

Restaurangen har många stamgäster, berättar Tick Chobsabwang-Johansson. Många av dem har prövat maten på resor i Thailand och de vill gärna äta samma rätter hemma i Sverige.

Restaurang Fahsai (klar himmel på thai) ligger vid stationen, i lokalen som tidigare har varit kafé och väntsal. Efter att ha varit semesterstängt en kort tid har restaurangen öppnat igen för lunchbuffé, servering och avhämtning.

Tick Chobsabwang-Johansson sköter restaurangen, hon gör allt från att laga mat och servera till att städa. De håller öppet hela veckan och det kan bli långa dagar.

– Min man kommer och hjälper mig på kvällen, säger hon.

Efter att ha bott i Tranås kom hon till Aneby för fyra år sedan.

– Aneby är en liten stad och de är snälla här. Jag talar inte så bra svenska, men de pratar med mig.

Hon har bott länge i Sverige och trivs mycket bra. Svenskarna är artiga och lugna, tycker Tick Chobsabwang-Johansson.

– Jag är likadan nu, säger hon.