Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänsteman vill ha 15 000 i skadestånd

En man i 20-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman. Den anställde ådrog sig flera skador i samband med händelsen, bland annat vreds hans ena knä ur led.

Den anställde försökte, enligt åtalet, hindra mannen i 20-årsåldern från att attackera andra brukare på det aktuella boendet när den nu misstänkte mannen stötte, eller tryckte, en snöpinne i magen på honom.

Misstänkt förnekar brott

Av åtalet framgår det att den anställdes knä vreds ur led när den nu misstänkte mannen sedan försökte ta sig loss från den anställdes grepp. Den anställde slog även benet i ett element. I samband med tumultet fick tjänstemannen även en skada på ena handen samt sår i magen.

Det är åklagaren som, inom lagens ram, avgör om åtal ska väckas. I det nu aktuella fallet gjorde åklagaren bedömningen att så skulle ske. Åklagaren rubricerar händelsen som våld mot tjänsteman.

Den misstänkte mannen har i polisförhör vidgått händelseförloppet, men han förnekar att han gjort sig skyldig till brott.

Yrkar skadestånd

Personen som, enligt åtalet, ska ha utsatts för våldet yrkar skadestånd med 15 000 kronor. Beloppet avser krängningsersättning på 10 000 kronor och 5 000 kronor för sveda och värk.