Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejjouren behöver fler volontärer

Det behövs fler volontärer till Tjejjouren Jorun i Eksjö. Som volontär ska du finnas där som stöd för andra tjejer. För den som är intresserad och vill veta mer vad det innebär att vara volontär kan besöka tjejjourens lokaler på tisdag kväll.

På tisdagskvällen, den 9 oktober, håller Tjejjouren Jorun ett informationsmöte för de som är intresserade av att bli nya volontärer inom verksamheten. Mötet hålls på Oxtorgsgatan 8E i Eksjö.

– Vi behöver bli fler volontärer inom tjejjouren. Det är upp till var och en hur mycket eller lite man vill vara delaktig. Någon är med två gånger om året medan andra kan vara med varje vecka, berättar Lea Petersson från Tjejjouren Jorun.

För att bli volontär behöver du först och främst vara över 18 år. Därefter kommer du att intervjuas för att se om du är lämplig för verksamheten. Sen är nästa steg att få en grundkurs i tjejjoursutbildning, som pågår i två dagar.

– Beroende på hur många nya volontärer vi får här i Eksjö kan vi ordna en utbildning här. Annars så anordnar organisationen utbildningen två gånger om året, säger Lea.

För tillfället har Tjejjouren Jorun i Eksjö cirka tio volontärer.

Som volontär ska du främst stödja tjejer genom att bland annat finnas tillgänglig i chatten som finns på tjejjourernas hemsida.

– Alla tjejjourer har en chatt där man nästan när som helst på dygnet kan få svar direkt. Det märks att många unga tjejer gärna vill prata mer på nätet. Där känner de sig mer bekväma, säger Lea Petersson.

Du kan även vara stöd genom att fungera som en storasyster och gå ut och ta en fika, eller bara träffa andra tjejer för att prata.