Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas profil i Ydres näringsliv - leder företagarförening i medvind

Ydre näringsliv är ett uppskattat nav i utbytet mellan bygdens företag. Nyligen blev det klart att Tomas Johansson fortsätter svinga klubban i föreningen. För trettonde året i rad.

– Jag är glad över att ha fått fortsatt förtroende att leda verksamheten, säger han.

– Stödet från övriga styrelsen har varit bra genom åren, vilket underlättat mitt arbete. Det är nog den viktigaste förklaringen till att jag suttit kvar som ordförande under så lång tid.

Tomas Johansson var med och drog igång Ydre näringsliv i början av 2000-talet.

Han har varit en del av det lokala näringslivet under hela yrkeskarriären och menar att det behövs en sammanslutning för företagen i Ydre.

– Absolut, det är mycket värdefullt med en mötesplats för kommunens företag, dels för att utbyta erfarenheter och knyta kontakter, dels för att samverka i olika frågor gentemot myndigheter, stat och kommun.

– Dessutom fyller vår förening en viktig social funktion.

Styrelseledamoten Leif Gustavsson, som driver Gustavssons motorverkstad och macken i Ramfall,

berättar att de möten, kurser och föreläsningar som Ydre näringsliv anordnar är välbesökta.

– För oss företagare är det trevligt att träffa likasinnade, vilket säkert bidrar till att föreningens aktiviteter lockar mycket folk, säger han.

– Samtidigt anstränger vi oss för att jobba efterfrågestyrt och ha föreläsningar och kurser i ämnen som intresserar medlemmarna.

Under gångna året har Ydre näringsliv samverkat med kommunen främst inom infrastruktur- och skolområdet.

– Vi har länge jobbat för att lyfta fram företagande i kommunens skolor.

– Det behövs ökad kunskap om och nyfikenhet på näringslivet bland eleverna inför deras framtida yrkesval, förklarar Tomas Johansson och Leif Gustavsson.

Ydre näringsliv är en förening i medvind. Medlemsantalet ökar och man arbetar målmedvetet för stärka näringslivets ställning i kommunen.

I styrelsen finns en blandning av företrädare från vitt skilda verksamheter, allt från besöksnäring till industri och bankväsende.

Vid årsmötet valdes Tomas Johansson till ordförande under ytterligare ett år. Övriga ledamöter är Leif Gustavsson, Johan Widerström, Lena Gunarsson, Ann-Charlotte Petri, Lennart Jonsson, Anita Tordsson, Kent Lundberg och Erik Rääf.