Polisen larmades vid 00.20-tiden natten till lördagen till området Storegårdsområdet, Prästängsvägen i Eksjö, då en person hört en flicka . Polisen skickade ut flera patruller och när de anlände till platsen anträffades en flicka och två äldre pojkar.

– Det är en misstänkt fullbordad våldtäkt. I stort sett verkar de ha blivit gripna på bar gärning, sa Tor Sevelius, vakthavande befäl på polisen under lördagen.

De båda misstänkta gärningsmännen är 17 år och anhölls under lördagsmorgonen som skäligen misstänkta för våldtäkt.

Under måndagen vid 15-tiden inleddes häktningsförhandlingarna mot de misstänkta pojkarna.

Den ena pojken, iklädd svart t-shirt och svarta joggingbyxor, såg besvärad ut i inledningsskedet och tittade sig oroligt omkring i salen. Senare satt han lugnt och tog emot informationen från rätten. Kammaråklagare Anders Brokelind yrkade på att pojken skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på Storegårdsområdet, Prästängsvägen i Eksjö kommun.

Enligt pojkens försvarare, Mikael Svegfors, så förnekar han brott.

Häktningsförhandlingen fortsatte sedan bakom stängda dörrar och efter cirka en timmes förhandling häktades pojken i Eksjö tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt av normalgraden.

Sent under måndagseftermiddagen så häktades även den andra jämnåriga pojken misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt av normalgraden.

Den här pojkens försvarare, Uno Karlsson, meddelar att hans klient nekar till gärningen.

Åtal ska vara väckt senast 26 juni.

Några mer detaljer kring brottet kan inte polisen på grund av sekretess.

Flickan fördes till sjukhus för undersökning. Polisen spärrade av brottsplatsen och arbetade under lördagsmorgonen för att säkra eventuella spår. Man höll även förhör med de misstänkta gärningsmännen och med flickan.