Av förundersökningen framgår att tonårspojken var straffmyndig när han, enligt åklagaren, skickade meddelanden till två av sina tidigare lärare. Han ska också ha skickat meddelanden till kvinnor som han kommit i kontakt med via idrotten. Det ska ha skett sommaren 2017.

Den ena kvinnan, som haft pojken i skolan när han var yngre, berättar i förhör hur hon blivit kontaktad av den tidigare eleven både på Facebook och Instagram. Hon ska ha avböjt vänförfrågningarna i båda fallen.

Efter att ha nekat 15 förfrågningar fick hon hjälp av dottern att blockera honom.

Hon upptäckte dock senare att han trots detta skickat meddelanden till henne på Messenger. Där fanns mängder med dittills olästa meddelanden som innehöll sexuella anspelningar, sexuella förslag om vad de skulle göra tillsammans, påstådda sexuella relationer och bilder på könsorgan som hon tror är hans. Även en kollega var omnämnd i sammanhanget.

Kollega också drabbad

När kvinnan träffade kollegan berättade hon vad hon råkat ut för. Hon bad kollegan att kolla sin meddelandefunktion på Facebook. Det visade sig att även hon fått flera meddelanden med likartat innehåll.

De båda bestämde sig för att prata med sin arbetsgivare om hur de skulle gå till väga. Den ena kvinnan berättar i förhör att hon känner sig kränkt, både personligen och i sitt yrke. Hon tycker hela situationen är obehaglig eftersom pojken inte verkar ha ”några spärrar”. Hon menar också att hennes familj utsatts då han påstår sig ha varit otrogen med henne.

Den andra kvinnan tycker också att det är obehagligt då pojken skriver att hon tittat på honom i duschen i skolan när han var yngre. Det känns inte bra att han har sådana fantasier, särskilt inte i skolans värld där sådana anklagelser är väldigt allvarliga, menar hon.

Efter samtal med rektorn bestämde de sig för att polisanmäla händelsen. Åtalet rör totalt fyra målsägande. Ytterligare två kvinnor har fått meddelanden med sexuell innebörd.

Beslagtagen dator

Av förundersökningsmaterialet framgår att pojkens dator och mobiltelefon beslagtagits och blivit genomgångna. Det visade sig att datorn använts till besökt på pornografiska sidor och att det framförallt är sidor med medelålders kvinnor i sexuella situationer som besökts.

Förhör har hållits med pojken, som inte är myndig, och han förnekar brott. Han hävdar att hans konton kapats.

Han har inte heller någon förklaring till hur bilder på de aktuella kvinnorna, från sociala medier, kunnat hamna i hans mobiltelefon.