Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppbokning till Eksjö Stadsfest: ”Det blir fullt ös medvetslös”

 
Eksjö stadsfest 2018
Visa alla artiklar

Timo Räisänen är klar för årets upplaga av Eksjö Stadsfest. Han spelade i Eksjö senast sommaren 2016 – men är nu tillbaka med ett färskt album i bagaget. – Det blir fullt ös medvetslös, säger Timo Räisänen.

2016 gjorde Timo Räisänen 60 spelningar med ”Timo sjunger Ted”, där han bjöd på egna tolkningar av Ted Gärdestads låtar. En av spelningarna gjorde han på Museigården i Eksjö, vilket också var det senaste tillfället Timo Räisänen spelade på orten. I sommar kommer han tillbaka med ett färskt album i bagaget, ”Tro, hat, stöld”, som släpptes i höstas och är hans första album på svenska.

– Jag kommer att bjuda på låtar från hela min portfölj men med betoning på den senaste plattan. Det ska bli extra kul med tanke på att jag har bytt språk, säger Timo Räisänen.

Hur kommer det sig att du bytte till svenska efter en karriär på engelska?

– Samtidigt som jag skriver så spelar jag upp det för mig själv och jag har aldrig tyckt att det har låtit bra förrän nu. Det var i samband med Ted Gärdestad-skivan som jag hittade ett sätt att uttrycka mig på som kändes som jag, säger Timo Räisänen.

Vad kan besökarna förvänta sig av spelningen på Eksjö Stadsfest?

– Det blir fullt ös medvetslös. Det ska bli jättekul, säger Timo Räisänen.

Utöver musikkarriären har Timo Räisänen även varit programledare och deltagit i flera stora tv-program som ”På spåret”, ”Så ska det låta” och ”Allsång på Skansen”.

– Timo Räisänen är en etablerad artist som har gjort olika typer av musik som lockar en bred publik. Han är full av energi och gör väldigt roliga spelningar. Vi är jättenöjda med bokningen, säger Maria Stejdahl, ordförande i Fiesta Eksjö.

Timo Räisänen kommer, tillsammans med sitt band, spela på Eksjö Stadsfest under lördagskvällen den 25 augusti.