Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väg avstängd tolv timmar efter olycka

Det var totalstopp på riksväg 31/40/47 vid Forserum hela måndagskvällen efter att en lastbil med släp välte över båda vägbanorna på eftermiddagen. Lastbilschauffören fördes till sjukhus. Ett omfattande återställningsarbete gjordes under måndagskvällen. Vid klockan 02 på natten meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.

Olyckan inträffade klockan vid 14-tiden på måndagen.

– Trafikstörningsmässigt är det en omfattande olycka, sa Robert Roslund, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping strax efter att olyckan inträffade.

Lastbilschauffören var vaken och talbar och hade tagit sig ur fordonet på egen hand. Initialt var polisens bedömning att lastbilschauffören, som är en man i 50-årsåldern, inte verkade ha fått några allvarliga skador. Han fick dock följa med till sjukhus med ambulans och skadeläget är således oklart.

Förutom att lastbilen med släp välte över båda vägbanorna så tappades även en hel del trädelar som var lastat på släpet ut längs med vägen.

Det hade uppstått en del köer vid olycksplatsen, dessa bilister fick omdirigeras.

– Vi leder om trafiken via länsväg 931, den gamla riksvägen mellan Nässjö och Forserum, uppgav Robert Roslund.

Vid 15.45 var två tungbärgare framme på platsen och bärgningsarbetet påbörjades. Trafikverkets prognos för när vägen beräknades kunna öppnas flyttades fram flera gånger under eftermiddagen och kvällen. Först vid 02 på natten kunde vägen öppnas igen.

Initialt finns ingen brottsmisstanke i samband med olyckan, uppger polisen.