Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksaksjätte i konkurs

53 butiker stänger efter måndag i Danmark, Sverige, Finland och Island. Leksaksjätten som driver butikerna Toys R Us och BR Leksaker går i konkurs efter julhandeln.

De hade en rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen, men på fredagen tvingades moderbolaget till Toys R us att kasta in handduken.

28 december skickade moderbolaget bakom BR Leksaker och Toys R Us i Norden ut ett pressmeddelande och förklarade att man hade gått i konkurs.

Enligt Aftonbladet innebär detta stängda butiker och anställda som får gå på dagen.

Orsaken enligt Per Sigvardsson, vd för Top-Toy är att julhandeln inte varit så bra som man hade trott. Det säger han i en kommentar till konkursbeskedet.

Företaget meddelade även att presentkort blir ogiltiga. Men detta backade man på dagen efter konkursbeskedet, efter kritik från kunderna.

De som är missnöjda med sin julklapp måste skynda sig.

Fram till 31 december kan kunder byta sina köp till en annan produkt i BR Leksaker eller Toys R Us, oavsett hos vilken av våra kedjor du har köpt varan. Denna möjlighet finns i någon av de butiker som fortfarande kommer vara öppna, uppger företaget på sin hemsida..

Skövde och Jönköping har Toys R us-butiker, liksom Växjö.

BR finns bland annat i Jönköping, Skövde och Borås samt Växjö.

Senaste räkenskapsåret visade moderbolaget Top-Toy en rörelseförlust på 149 miljoner danska kronor och den totala förlusten uppgick till drygt två miljarder danska kronor. Det skriver tidskriften Market.