Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilstrailern fastnade på vägen – fick körförbud

En lastbil tappade en lastbilstrailer på riksväg 40 vid Lidlrondellen i onsdags. Den utlandsregistrerade lastbilen fick körförbud direkt och böter utfärdades på plats.

Lastbilstrailern stod i riktning mot Västervik och blockerade hela körbanan. Polisen var på plats och dirigerade om trafiken.

Det var på grund av detta under större delen av onsdagen svårframkomligt på riksväg 40 genom Eksjö.

– Det kan ha varit så att lastbilen har kommit upp på en refug och på så sätt tappat flaket. Det har stått där sedan i förmiddags och vi har varit på plats och dirigerat om trafiken, sa Björn Öberg, presstalesperson på polisen, i onsdags.

Bärgare var på plats vid 12-tiden och vid 13-tiden rapporterades att släpet var borta från vägen.

Uppdatering fredag: Med tanke på omständigheterna var inte bara polispatrull på olycksplatsen utan även bilinspektörer. Lastbilen belades med körförbud på grund av bristerna på kopplingsanordningen. Böter för brott mot trafikförordningen utfärdades också, det skedde på plats då lastbilen var utlandsregistrerad.