Bredstorps IP har varit namnet på Tranås Bois hemmaarena sedan bandyanläggningen invigdes 1970. Men nu får klubbens spelare och supportrar bekanta sig med ett nytt namn på hemmaisen.

Swetouch Arena blir det nya arenanamnet för de kommande två säsongerna.

Anledningen till namnbytet är den satsning som Tranås Bois gör den här säsongen på såväl herrsidan som sina damlag och på sin ungdomsverksamhet.

– Allt det tillsammans innebär att vi drar på oss mer kostnader än vad vi har haft tidigare, och de måste såklart finansieras. Därför har en aktivitet varit att försöka sälja in arenanamnet, säger klubbens ordförande Per Aztor och fortsätter:

– Vi är väldigt glada över att vi lyckades göra det så snabbt. Det känns dessutom extra roligt med ett Tranåsföretag som Swetouch som anknytning till den lokala bandyn.

Avtalet kommer att ge Tranås Bois en betydande summa över fördelat över två säsonger – till att börja med.

– Jag vill inte kommentera några summor men det är en bra peng som hjälper oss att att göra det vi vill göra. Det här ger oss pengar vi inte har haft tidigare, säger Aztor.

Är det något specifikt pengarna kommer gå till?

– De är inte öronmärkta för något utan kommer att användas till föreningen som helhet. Både dam, herr, och ungdomsverksamheten kommer att få nytta av detta.

Kommer besökarna på Swetouch Arena att märka någon skillnad?

– Vi får väl se vad som händer uppe på Bredstorp. Men det kommer att synas på skyltar och så vidare i alla fall. Vi ska skylta upp det snyggt.

Swetouch själva är glada över samarbetet med Tranås Bois. Så här säger företaget om avtalet till klubbens hemsida.

– Bandyn ligger oss varmt om hjärtat och i vårt företag finns personer som är med i olika roller inom bandyn i Tranås och därför känns det naturligt för oss att stötta Tranås Bois.

– Som företag marknadsför vi produkter och tjänster över hela Sverige och genom att knyta arenanamnet till oss får vårt varumärke en större spridning regionalt. Därför känns samarbetet som en win-win-situation.