Det var upplagt för en jämn och tajt match när Nitro/Nora kom på besök på Swetouch Arena i Tranås. Lagen låg efter varandra i tabellen med en poängs fördel för hemmalaget inför matchen. Tranås kom till matchen med fyra raka förluster i bagaget och en rejäl revanschlusta efter utskåpningen mot Lidköping senast.

Matchen var också precis så jämn som man på förhand kunde tro. Endast en gång lyckades något lag få bollen förbi motståndarnas målvakt och in i nätet bakom honom. Det var Tranås Marcus Carlsson som gjorde det och såg därmed till att laget gick till pausvila med 1-0 i ryggen.

Andra halvlek hann knappt mer än starta förrän Nitro/Nora kvitterade till 1-1. Det här var dock Tranås match som gjorde 2-1 genom Jacob Jonsson innan Marcus Carlsson kunde säkerställa slutresultatet 3-1 med sitt andra mål för matchen. Tranås tog därmed sin första seger sedan mitten på december och lämnar en liten lucka till lagen bakom sig. Det finns dock inte tid att fira alltför mycket. Redan på söndagen tar Tranås emot Örebro som på lördagen spelade oavgjort mot Nässjö.