Jag har inget förtroende för styrelsen. Det har varit mycket under en längre tid. Först får vi positiva signaler och man tar dit spelare, sen kommer plötsligt ett sådant här besked. Det funkar inte för min del, säger Johnson till .

Enligt obekräftade källor till Vimmerby Tidning ska Vipers styrelse ha haft ett informationsmöte med spelarna och där meddelat att man kommer dra sig ur serien.

Jag var själv inte närvarande på mötet, men syftet med det var att få ner spelarlönerna rejält, säger Varbergs kassör Göran Jarhult till , som också bekräftar för tidningen att samtliga Varbergs spelare är lösta från sina kontrakt och fria att lämna klubben.

Klubbens vice ordförande Thomas Andersson svarar HN på fredagskvällen:

Klubbens förhoppning är ändå att representationslaget trots allt kommer att spela i Hockeyettan. Men i dagsläget finns ingen ny tänkbar tränare som kan ta över efter Jonas Johnson.

Varberg Vipers nya styrelsen kom in som en interimslösning vid årsmötet i somras. Enligt vice ordförande Thomas Andersson var läget än värre än man då förstod.

 Vi hade tre val: konkurs, formell rekonstruktion eller informell rekonstruktion. Vi valde det senare, säger Andersson.

Kommer spelarna få ersättning för att representera klubben?

Självklart får de ersättning. Men vi måste spara in på ungefär 70 procent av lönekostnaderna.

Obekräftade uppgifter till tidningarna säger att flera spelare ska ha hoppat av.

Varberg Vipers styrelseordförande Pierre Bäck skrev i ett sms på fredagen att han tyvärr är bortrest.