Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tranåsfamilj hittade undulat i trädgården – nu efterlyser de ägaren

En undulat dök plötsligt upp vid studsmattan hos en Tranåsfamilj på midsommaraftons kväll. De söker nu efter ägaren till den lilla fågeln som tillfälligt fått namnet Diloh.

Den ensamma undulaten hittades sent på fredagskvällen av Ingrid och Lova Sjöberg samt Betty och Alma Häggstam.

– Barnen hittade den här lilla undulaten i trädgården här hemma och kom springande med den. Den satt under vår studsmatta, berättar Cathrin Frejd Sjöberg, mamma till Ingrid och Lova.

– Sedan har vi tagit hand om den över helgen och jag vet inte hur många kanaler på Facebook som vi har efterlyst ägaren på, men vi har inte fått något svar.

Häromdagen fick fågeln flytta till en klasskompis till barnen.

– De har två undulater så den bor där så länge.

De hoppas fortfarande på att hitta ägaren, även om fågeln just nu bor väldigt bra tillsammans med två andra fåglar. De trodde även att det skulle gå snabbare med efterlysningen.

– Ja, vi trodde det. Det var så himla varmt i fredags och vi tänkte att någon kanske glömt ett fönster eller en dörr öppen. Det är ju lätt att de flyger ut.

– Vi tänkte att vi ger det några dagar, men det är fortfarande inte någon som har hört av sig.

Hur reagerade barnen när de hittade fågeln?

– De var mest bekymrade över hur vi skulle kunna få tag på ägaren. De är väldiga djurvänner mina barn och det viktigaste var att ge den mat och vatten tyckte de.