Vinnaren vill vara anonym och mannen kontaktades av Svenska spel i lördagskväll på påskaftonen.

– Han hade inte en susning om att han vunnit när jag kontaktade honom. Han blev minst sagt lite chockad över att han vunnit så mycket pengar. Han blev stum och det var nästan så att han inte trodde att det var sant, det är helt klart en påsk han sent ska glömma, säger Magnus Fridell, som jobbar som vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Tranåsbon lämnade in en Lotto-kupong med Joker och insatsen var 70 kronor totalt, tio rader på Lotto och en rad på Joker.

Sju siffror rätt

Mannen lyckades pricka in den rätta jokerraden på sju siffror - 9750486.

– Det som var lite unikt var att det fanns ytterligare en vinnare i Kista med sju rätt i den här omgången. Det är extremt ovanligt att det händer att det finns två kuponger med sju rätt i samma dragning.

– Min kollega Pierre Jonsson, som jobbat som vinnarambassadör i omkring tio år, berättade för mig att han bara varit med om något sådant två gånger tidigare, så det är verkligen speciellt det här.

Hur reagerade mannen under samtalet?

– Han satt för sig själv i ett rum när jag kontaktade honom, men han hade besök av barn och barnbarn som kunde ta del av glädjen.

Delar med sig

Berättade han något om vad han planerade att göra för pengarna?

– Det första han tänkte på var barnen, han tyckte det var så otroligt mycket pengar och han ville gärna dela med sig. Han berättade att han brukar spela Lotto och att han alltid köper till en rad på Joker. Tidigare hade dock turen uteblivit och som mest hade han haft två rätt.

Vad händer nu med vinnaren?

– Vi bjuder honom till vårt huvudkontor i Visby där han kommer att erbjudas både juridisk och ekonomisk rådgivning av bankpersonal i samband med att vi betalar ut vinsten till honom, säger Magnus Fridell.

Största spelvinsten?

För många år sedan var det en Tranåsbo som vann drygt åtta miljoner kronor på Måltipset.

Är det här den största spelvinsten någonsin i Tranås?

– Jag har inte riktigt koll på statistiken över Tranås, men det kan mycket väl ha varit det, säger Magnus Fridell, som jobbar som vinnarkommunikatör på Svenska Spel.