Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tranåstjejen förlänger med tabellettan

Matilda Svenler har hintat om att vända hem till moderklubben någon gång i framtiden. Men Tranås Bois får vänta i ytterligare ett par år.

Tranåstjejen Matilda Svenler har inlett årets elitseriesäsong på ett övertygande sätt. På de fyra första matcherna smällde hon dit fyra hattrick för sitt Villa/Lidköping, som toppar serien.

Och fler mål i Villa–tröjan lär det bli – för en lång tid framöver. Under måndagen gick Villa/Lidköping ut med nyheten att Matilda Svenler har skrivit på ett nytt kontrakt.

– Jag trivs väldigt bra i Villa/Lidköping som förening och det är bra förutsättningar här för att utvecklas som spelare. Vi har påbörjat en resa med damlaget och den vill jag vara med och bidra på även nästa säsong, säger hon till klubbens hemsida.

24–åriga Svenler, som bor i hemstaden Tranås, har tidigare sagt att hon någon gång i framtiden har för avsikt att spela i moderklubben igen. Den här kontraktsförlängningen betyder dock att de planerna läggs på is i ytterligare minst två säsonger.

– Det fanns tankar att gå hem och spela i Tranås redan nu. Det är min moderklubb och det kommer alltid betyda extra mycket för mig. Någon gång vill jag såklart återvända hem, sa hon till Tranås Tidning förra hösten när hon flyttade till Villa.

Svenler ligger tvåa i både skytteligan och poängligan med sina 14 mål och två assist efter fem omgångar.

Fotnot: Tidningen har sökt Svenler utan framgång.