Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trissmiljon till Eksjö – vinnaren har inte gett sig till känna

En Eksjöbo skrapade fram en miljon på Triss och fick därmed en julklapp som heter duga. Nu väntar alla på att miljonvinnaren ska ge sig till känna.

Under julen vann en person en miljon kronor på en Trisslott som var köpt på Direkten Lejonkulan i Eksjö.

Frågan är nu bara vem den lyckliga lottköparen är.

Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska spel, berättar att personen har löst in lotten hos Svenska spel med sedan inte gett sig till känna.

– Jag har försökt nå vinnaren för att gratulera och för att höra mer om personen och tankarna kring vad vinsten ska användas till. Men trots flera försök har jag inte lyckats komma i kontakt, säger hon.

– Personen har fått sina pengar och vinnare måste inte prata med oss på Svenska spel, utan det är upp till var och en. Även om det förstås är roligt för oss att få gratulera.

Roliga spekulationer

Liselott Stenström, ägare till Direkten Lejonkulan, gläds med miljonvinnaren samtidigt som hon och den övriga butikspersonalen förstås är extra nyfikna på vem personen är. För än har inte lottköparen gett sig till känna hos dem heller.

Mystiken kring Trissvinnaren är ett populärt samtalsämne i butiken.

– Det är väldigt roligt! Många kunder undrar vem vinnaren är och köper sen en lott för att själva pröva lyckan, säger Liselott.

Butikspersonalen spekulerar också sinsemellan kring vem av dem som sålt miljonvinstlotten och därmed faktiskt nuddat vid den.

– Det hade varit lite kul att veta, säger Liselott.

Fler miljonvinster

Det här var inte första gången butiken sålde en storvinst på Triss. För några år sedan kunde en annan lokal lottköpare skrapa fram en kvarts miljon kronor i direktsänd morgon-tv efter att ha köpt lotten hos dem.

Svenska spels miljonvinstrapport för 2019 visar att två personer från Eksjö blev turspelsmiljonärer under 2019. I hela länet hade sammanlagt sju personer den turen.

– Det är alltid roligt när en lokal butik i en mindre ort säljer en storvinst, säger Natalie Wallin på Svenska spel och berättar samtidigt att Eksjöborna vann sammanlagt sex miljoner kronor på turspel i fjol, fördelat på mindre och större belopp.