Det var fartfyllt och dramatiskt när Nässjö MK arrangerade det årliga Augustiracet på Rosendalsbanan. Omkring 100 ekipage kom till start för att slåss om viktiga poäng när Smålandscupen gick in på andra halvan av säsongen.

En av dem var hemmaklubbens egen Calle Carlberg som är inne på sluttampen av sin tid i folkracebilen.

I framtiden är det fler hästkrafter som hägrar istället.

– Efter detta året lägger jag av med folkrace för att satsa på rally i stället och kunna utvecklas mer där. Målsättningen är att kunna ta sig så långt så att man kommer upp på SM–nivå, säger han.

Innan dess har han dock en uppgift kvar med folkracebilen – att köra hem förstaplatsen i Smålandscupens juniorklass.

Nässjö MK–föraren har toppat den totala sammanställningen hela sommaren och var på god väg att försvara den positionen på Rosendelsbanan.

Men bilen ville annat.

– Det var tråkigt att den gick sönder när jag kom ut på raksträckan i finalen. Det fanns ingenting jag kunde göra, säger Carlberg och fortsätter:

– Jag låg tvåa och kände att jag höll på att jaga ikapp han som låg etta. Men då gick drivaxeln sönder så jag blev femma och förlorade ledningen i totalen istället.

Med två omgångar kvar att köra finns fortfarande möjligheten att ta tillbaka ledningen. För Carlberg väntar nu några timmars reparationer i garaget innan det är dags att ta upp jakten.

– Det är väldigt tight mellan de fyra bästa i toppen så det är bara att ge järnet nu. Det hade varit kul att få avsluta med att vinna cupen, säger han.

Calle Carlberg slutade tvåa i cupen förra året och vill såklart förbättra det resultatet i år. Även Nässjös Albert Bengtsson finns med i Smålandscupens toppstrid för juniorer. För honom slutade det med en fjärdeplats i lördagens tävling på Rosendalsbanan.