Det här är faktiskt första gången jag får klippa ett band. Vad säger man? Här med inviger jag Öppet scen i Nässjö, säger Dregen och möts av publikens jubel.

Torsdagskvällen innebar den första av förhoppningsvis många i Kulturhuset Pigalles nyrenoverade lokal Lilla teatern, en plats som är tänkt att främja kulturella uttryck på lokalnivå.

Öppen scen är till för dem mellan tolv och 20 år och kommer framöver att äga rum den sista torsdagen varje månad.

Scenen är inte begränsad till utövare av konstformer utan nya arrangörer är också välkomna att boka och arrangera gigs, klubbar eller föreställningar i lokalen.

När jag växte upp fanns inte de här möjligheterna. Vi hade något som hette Pop i sommarnatt och det kanske finns fortfarande. Men med det här kan man som sagt uppträda med sitt band, eller sin teaterpjäs, eller om man är jävligt bra på att jonglera, säger Dregen innan han tillsammans med fyra av Kulturskolans elever fyller den helt nya scenen med några av sina egna rockklassiker.

Den nyblivna evenemangsproducenten på kultur- och fritidsförvaltningen Lillith Saaw trivdes under invigningen.

Det känns roligt, äntligen kan jag väl säga. Jag har inte varit med på hela resan med jag förstår att det har varit efterlängtat, säger hon.

Det ska verkligen bli kul med konceptet Öppen scen, att man ska kunna boka in sig gratis och arra här, inte bara spela utan göra vad man vill, fortsätter Lillith.

Ungdomsutvecklare Emma Asserholt var även hon mycket nöjd över lokalerna och över vad de kommer att betyda för kommunen.

Det känns jättebra, det här är något positivt för Nässjö. Jag har redan bokat upp två ungdomsgrupper som ska spela på de nästkommande Öppen scen så vi hoppas att det här drar igång någonting, säger hon och fortsätter:

Det är bra att det finns en arena för ungdomar som vill uppträda, kanske nyetablerade band som vill utvecklas. I dagsläget finns det inga forum för dem här.

Många hade inför torsdagskvällens invigning skickat in frågor till Dregen som Lillith Saaw ställde honom vid scenen. Han pratade om sitt genombrott, att växa upp i en småstad och om kändisskap i dagens samhälle.

Det går inte att polera en bajskorv, det går inte att lura publiken. Jag tror att de fortfarande vet vad som är bra och vad som är dåligt i dag, säger han bland annat.

Min musik spelas aldrig på radion och det tar jag som en komplimang, fortsätter han.