Gösta har bott i Hullaryd i hela sitt liv och tog över sina föräldrars verksamhet när han var blott 20 år gammal. Då var det framför allt grönsaker som man specialiserat sig på, men sakteligen övergick verksamheten helt till blommor.

I april nästa år fyller Gösta 65 år och tänkte därmed bli pensionär på heltid. Tiden har gått fort, men han ångrar inte en sekund att han valde att ta över verksamheten för cirka 45 år sedan.

Om jag finne börja om så hade jag börjat här igen. Jag är väldigt nöjd med de här åren. Man ska nog sluta när det känns lagom. Sedan är det ju upp till köparen, men jag kan absolut tänka mig att hjälpa till i framtiden, men jag vill inte tränga mig på.

I försäljningen ingår en väletablerad verksamhet, växthus och övriga byggnader, liksom det bostadshus där Gösta växt upp och bor än i dag.

Jag vill gärna bo kvar i Hullaryd om det går, kanske i någon lägenhet. Jag vill helst inte flytta så långt som till Aneby.

Det är en blomstrande verksamhet som en potentiell köpare förvärvar, i dubbel bemärkelse. År efter år har omsättningen ökat, berättar Gösta, och understryker samtidigt att det framför allt är binderierna som ökat.

Han berättar om hur sprudlande näringslivet en gång var i dåtidens Hullaryd som bland annat hade två speceriaffärer, kiosk, bageri, bensinmack och charkuteri– och mejeriaffär.

Det mesta har tyvärr försvunnit. Därför vore det roligt om detta fick leva vidare, för säljs det inte så måste det ju läggas ner. Det är roligt om det finns något kvar på landsbygden.

Gösta har i dagsläget tre anställda på deltid, där det kan finnas ett visst intresse att ta över verksamheten, medan han själv går på en och en halv tjänst, skämtar han.

Jag börjar ofta fem, halv sex, på morgonen och är inte färdig förrän sju, åtta på kvällen.

Vad kommer du att sakna?

Arbetet jag utför och kunderna.

I butiken träffar jag en av hans kunder, Ewa Bergh Jacobsson, som låter närmast förgrymmad över nyheten att han ska sluta. Men samtidigt förstår hon hans önskan om att gå i pension.

Jag kommer att sakna honom. Han är bäst. Vi har handlat alltifrån bröllopsbuketter till begravningskransar här. Jag jobbar i Nässjö och vet flera som åker hit för att handla hos Gösta. Det är bra priser, bra bemötande och så blir det fint också.